Flux Group bruker eye-share Faktura i skyen

Jan Ove Grasdal
Group Controller
- Med eye-share Faktura sparer vi nok arbeid tilsvarende en fulltidsstilling

Flux Group bruker eye-share Faktura i skyen, og slipper dermed serverutgifter, backup-rutiner og tidkrevende oppgraderinger. Selskapet anslår at de vil spare en fulltidsstilling etter et halvt års bruk.

Med eye-share Faktura i skyen har selskapet alltid siste versjon av programvaren. Oppgraderinger skjer raskt og forbedringer blir automatisk rullet ut. Backup og vedlikehold av server tar Eye-share seg av.

– Vi har ikke en gang tenkt på det, det bare fungerer i bakgrunnen, sier Group Controller i Flux Group, Jan Ove Grasdal.

Flux Group leverer produkter og tjenester i olje- og gassindustrien, og tok i bruk eye-share Faktura tidlig i 2017. Som kunde i skyen ble implementeringen raskt utført på et drøyt ukesverk. Med forprosjekt gikk det to-tre måneder fra signering til implementering.

– Implementeringen gikk raskt og greit, og mye var på plass den første måneden. Vi gikk «live» tidlig og bygget på. Det er jo alltid noen småproblemer, men de har vi fikset fortløpende. Nå er vi i gang med å flytte over til privat sky slik at vi kan gjøre egne spesialtilpasninger, sier Grasdal.

Med eye-share Faktura sparer vi nok arbeid tilsvarende en fulltidsstilling – og vi vil nok spare enda mer med tiden etter hvert som vi vokser, og etter hvert som vi blir flinkere til å bruke eye-share Faktura

Sparer en fulltidsstilling
Flux Group har utviklet selskapet gjennom flere oppkjøp innen nisjemarkeder i olje- og gassindustrien, og Flux Group består nå av Valvision, Norwegian Piping, Active Service og Analytic. Det var etter et oppkjøp i slutten av 2016 at selskapet så seg nødt til å anskaffe et fakturahåndteringssystem.

– Vi fikk plutselig en voldsom fakturamengde, og fant det umulig å håndtere manuelt. Med eye-share Faktura sparer vi nok arbeid tilsvarende en fulltidsstilling – og vi vil nok spare enda mer med tiden etter hvert som vi vokser, og etter hvert som vi blir flinkere til å bruke eye-share Faktura. Vi har fortsatt litt å gå på når det gjelder konteringsregler, automatisering og å lage innkjøpsordrene slik at de går i match. Får vi til dette vil det virkelig spare oss for tid, sier Grasdal.

Per i dag har Flux Group en lisens på 7500 faktura i eye-share Faktura, men dette er et tall som vil øke med tiden. Omtrent samtlige 60 ansatte i bedriften er brukere i eye-share Faktura.

Enkel opplæring
Fakturaprosessen hos Flux Group starter som regel med en faktura sendt direkte til en dedikert e-postadresse, før fakturaen automatisk sendes videre til eye-share Capture. Der blir fakturaen tolket før den sendes til eye-share Faktura og behandlet av den relevante innkjøperen som har med ordren å gjøre. Hvis det er fakturamatch så går fakturaen rett gjennom til bokføring.

– Det sparer oss masse tid. Det beste er å motta fakturaer i EHF-format, da går fakturaen rett til eye-share Faktura uten å måtte innom tolken i eye-share Capture, sier Grasdal.

Opplæringen av nye ansatte byr ikke på problemer.

– For godkjennere er det stort sett bare å klikke på en tommel. For masterbrukere er det litt mer å lære opp, men det går forholdsvis greit, sier han.

Flux Group er en leverandør i olje- og gassindustrien, og Flux Group består i dag av Valvision, Norwegian Piping, Active Service og Analytic. Gjennom oppkjøp og organisk utvikling har Flux Group etablert seg i utvalgte nisjemarkeder, og selskapet tilbyr i dag ventiler, slanger og koblinger, samt måling og analyse tilpasset industrien. Selskapet er lokalisert i Norge, Italia, Storbritannia og i Sør-Korea, og har et nært samarbeid med flere anerkjente internasjonale produsenter.

Tagger:
cloud eye-share Capture eye-share Faktura kundehistorie kunder olje & gass sky