Northern Lights velger intelligent programvare fra Eye-share!

Northern Lights

Pressemelding 10. mai 2021

Det nyetablerte selskapet Northern Lights, som arbeider med utvikling av en verdikjede for transport og lagring av CO2, har valgt Eye-share som partner innen automatisering av sine regnskapsprosesser.

Eye-share skal levere intelligent programvare innen datafangst og fakturaflyt via skyen, med integrasjon til økonomisystemet Microsoft Dynamics 365.

- Northern Lights er et utrolig spennende «start-up» selskap med base i Stavanger, som vi er svært fornøyd med å få på kundelisten og ser frem til å jobbe sammen med, sier Jan Erik Gausdal, salgsansvarlig i Eye-share.

PwC var kundens eksterne rådgiver i valg av løsning, og Eye-share vant frem blant konkurrentene på grunn av funksjonalitet og gode referanser fra tilsvarende leveranser og bransje. Vi takker for tillitten og gleder oss til fortsettelsen, sier en fornøyd Gausdal.

 

Om Northern Lights
Northern Lights leverer transport og lagring av CO2 som en tjeneste og har som målsetting å muliggjøre utslippsfri industriproduksjon i Europa. Utbyggingsplanen for Northern Lights ble godkjent av Olje- og energidepartementet 9 mars 2021. Prosjektet omfatter transport, mottak og permanent lagring av CO2 i et reservoar i nordlige del av Nordsjøen. Northern Lights har i første omgang kapasitet til å transportere, injisere og lagre opp mot 1,5 millioner tonn CO2 per år. Når CO2-en er fanget, vil den bli transportert med en ny type tilpassede skip, injisert og permanent lagret 2.600 meter under havbunnen i Nordsjøen. Anlegget skal etter planen settes i drift i 2024. Mottaksterminalen for CO2 bygges i Energiparken industriområde i Øygarden kommune. Det foreligger planer om å øke kapasiteten til 5 millioner tonn per år i en andre utbyggingsfase.

Northern Lights bygges og driftes av Northern Lights JV DA. Selskapet eies av Equinor, Norske Shell og Total E&P Norge. Les mer om selskapet på www.norlights.com

Share This: