fbpx

SalMar kundereferanse

Tre menn iført båtklær og redningsvest poserer med en laks

eye-share gir oss trygghet for tallene våre!

SalMar er en av verdens største selskap innen fiskeoppdrett og storprodusent av laks. Konsernet har hatt en betydelig vekst siden eye-share ble tatt i bruk allerede i 2007.

– SalMar er en helt annen virksomhet både i antall ansatte og i spredning siden den gang, og behovet for en løsning som håndterer inngående faktura har bare økt med årene. På kostnadssiden gir eye-share Workflow oss muligheten til å få med alle kostnadene i en periode. Dette gir trygghet for tallene våre, sier konsernregnskapssjef i SalMar, Tonette Bjørgård.

Vi hadde hatt problemer med å få rapportert inn tallene våre, uten et verktøy som eye-share. Siden vi er desentralisert og har såpass stor fakturaflyt, så hadde det vært utfordrende å holde kontroll på kostnadene.

Desentralisert og stor fakturaflyt
Alle fakturaene i konsernet blir sendt til SalMars hovedkontor på Frøya i Sør-Trøndelag. Her holder også 600 av de 1250 ansatte i konsernet til. 200 er brukere av fakturamodulen i eye-share Workflow Invoice.

Oppdrettsvirksomheten er mer spredd, med lokasjoner på Mørekysten, i Trøndelag, på Senja i Troms, samt Finnmark.

– Nå får vi fakturaene rett inn i det samme elektroniske systemet uansett hvor fakturaene kommer fra, og det er en mye mer effektiv prosess. Vi hadde hatt problemer med å få rapportert inn tallene våre uten et verktøy som eye-share Faktura. Siden vi er desentralisert og har såpass stor fakturaflyt, så hadde det vært vanskelig å hatt kontroll på kostnadene, sier Bjørgård.

Regnskapsmedarbeider og eye-share-ansvarlig i SalMar, Bente Reppe, lister opp flere fordeler.

– Nå har vi et fullstendig elektronisk arkiv der vi kan slå opp akkurat det vi ønsker å slå opp. Det er en kjempefordel. Det er et veldig greit system å jobbe med; brukervennlig og lett å finne frem i. Det er helt suverent, sier Reppe.

– Også for oss som bruker regnskap i ettertid. Vi har en desentralisert økonomifunksjon og regnskapsavdelingen er spredt på ulike steder; i Nord-Norge, på Møre, på Frøya og i Trondheim, og med eye-share Faktura så har vi bilagene tilgjengelige uavhengig av hvor vi sitter. Det er veldig viktig for oss, legger Bjørgård til.

Nå har vi et fullstendig elektronisk arkiv der vi kan slå opp akkurat det vi ønsker å slå opp. Det er en kjempefordel. Det er et veldig greit system å jobbe med; brukervennlig og lett å finne frem i. Det er helt suverent

Lav terskel for å tas i bruk
Selskapet behandler 50 000 fakturaer i året gjennom eye-share Faktura.

– Vi har fått laget en spesialtilpasning opp mot trading-virksomheten vår, og fått lagt til ekstra funksjonalitet i søkemotor og konteringslinjer som vi håper vil effektivisere prosessen ytterligere. I tillegg tar vi i bruk eye-share Kontrakt for å få muligheten til å kunne slå opp fakturaer, avtaler og andre viktige dokumenter i det samme systemet, sier Bjørgård.

I 2017 har SalMar hatt eye-share Faktura i 10 år.

– Det er et veldig brukervennlig system, og tilbakemeldingene fra brukerne er bare positive. Det er lett å lære opp nye brukere, og de skjønner fort hva man må og ikke må gjøre. De har det i fingrene nesten med en gang. Funksjoner som konteringsmaler er veldig til hjelp for brukerne, og systemet har i det hele tatt en lav terskel for å tas i bruk, sier Reppe

SalMar er en av verdens største og mest effektive produsenter av laks. Konsernet har oppdrettsaktivitet i både Midt-Norge og Nord-Norge, samt en betydelig slakteri- og videreforedlingsaktivitet ved InnovaMar på Frøya og Vikenco på Aukra. I 2015 hadde selskapet en omsetning på 7,3 milliarder kroner, og et driftsresultat på 1,4 milliarder kroner. Selskapet har «Passion for Salmon» som visjon, og mål om å bli verdens beste oppdrettsselskap med fokus på bærekraft, dyrevelferd, teknologi, ledelse, håndtering av lakselus og mer.

Del på: