fbpx

Rekordresultater for Eye-share AS i 2023 – Veksten fortsetter

Torhill Falnes, CEO in Eye-share smiling on a rooftop

Eye-share AS kunngjør imponerende resultater for regnskapsåret 2023, med en markant økning i omsetning og fortjeneste.

Med en omsetningsvekst på 17%, har selskapet styrket sin posisjon som en ledende aktør i tech-bransjen innen utvikling av programvareløsninger for automatisering av regnskapsprosesser, basert på forklarbar kunstig intelligens (XAI).

Den samlede omsetningen i Norge økte fra 173,8 MNOK i 2022 til 202 MNOK i 2023, og når vi inkluderer inntektene fra vår avdeling i Singapore, stiger omsetningen til 203,8 MNOK. Resultatet etter skatt er 42,1 MNOK, en betydelig økning fra 32,8 MNOK i 2022. 

Internasjonal vekst og utvidelse av kundebase

Satsingen på internasjonal ekspansjon og avdelingskontor i Singapore har vært en suksess for Eye-share, som i løpet av 2023 oppnådde like mange nye kunder internasjonalt som nasjonalt. I 2023 kom 20% av selskapets omsetning fra internasjonalt salg, og dette inkluderer kun kunder som Eye-share fakturerer utenfor landets grenser, og ikke norske kunder med kontorer i utlandet (som vi også har en del av i vår kundebase).

Fremtidig vekst gjennom bærekraftig strategi

Eye-share retter blikket mot fremtiden med en klar satsing på vekst gjennom nye markeder og muligheter. Vi øker vår innsats innen salg og markedsføring betydelig for å utnytte vårt potensiale fullt ut. Selskapet strategi innebærer å utvide kundebasen på tvers av bransjer og geografiske områder, med fokus på å levere verdiskapende løsninger til markedet.

Økonomiske tall de siste årene

År Omsetning Driftsresultat Resultat før skatt Resultat etter skatt 
2017 69,2 MNOK 17,6 MNOK 17,9 MNOK 14,1 MNOK 
2018 82,0 MNOK 18,6 MNOK 19,0 MNOK 15,1 MNOK 
2019 108 MNOK 21,3 MNOK 22,2 MNOK 17,9 MNOK 
2020 132 MNOK 25,4 MNOK 26,3 MNOK 21,1 MNOK 
2021 151 MNOK 33,8 MNOK 33,9 MNOK 27,2 MNOK 
2022 174 MNOK 39,1 MNOK 41,1 MNOK 32,8 MNOK 
2023 202 MNOK 49,2 MNOK 52,9 MNOK 42,1 MNOK 
I denne korte videoen deler Torhill Falnes, administrerende direktør i Eye-share, stolt de økonomiske resultatene og prestasjonene til selskapet i 2023. Hun fremhever tallene for omsetningsvekst og EBITA, samtidig som hun retter en varm takk til alle ansatte og kunder for deres lojalitet og sterke engasjement.

Om Eye-share AS og vår forretningsvirksomhet

Om Eye-share

Eye-share er et ledende P2P teknologiselskap med fokus på vekst, innovasjon og muliggjøring av digital transformasjon for globale mellomstore selskaper. Vi leverer programvare i skyen for automatisering av inngående faktura og innkjøp-til-betaling, drevet av kunstig intelligens (KI). Eye-share betjener stolt over 6 000 selskaper og 90 000 eye-share brukere, fra alle bransjer, over hele verden. Selskapet ble grunnlagt i 2001 i Norge, har sitt hovedkontor i Stavanger, og avdelingskontorer i Oslo og Singapore. Eye-share er eid av det nordiske IT-selskapet Tietoevry.

Eye-share programvaren er basert på XAI

Eye-share utvikler programvare for automatisering av prosesser fra innkjøp til betaling. Vår løsning, eye-share Workflow, benytter forklarbar kunstig intelligens (XAI) for å optimalisere godkjenningsflyt av bestillinger, kontrakter og inngående fakturaer.  

XAI står for «Explainable Artificial Intelligence, og er spesielt viktig når det gjelder økonomiske transaksjoner og regnskapsbehandling, der det er nødvendig å forstå og kunne forklare grunnlaget for systemets handlinger og anbefalinger for brukeren. Med forklarbar kunstig intelligens i løsningen, sikrer vi transparent, etterrettelig og tillitsfull automatisert prosess for brukeren. 

Brukeropplevelse – Intuitivt og innovativt

Eye-share legger stor vekt på brukeropplevelsen og har gjennomført omfattende brukertester og undersøkelser for å sikre at våre løsninger er intuitive og innovative. Vi lanserte nylig en digital assistent i løsningen vår, som vi har valgt å kalle EyeDa. Den gjenspeiler vårt engasjement for sømløse brukeropplevelser og avansert automatisering gjennom forklarbar kunstig intelligens. Med EyeDa i applikasjonen leverer vi ikke bare en chatbot, men en AI-assistent designet for å interagere med brukeren, strømlinjeforme arbeidsflyter, håndtere inngående fakturaer og overvåke innkjøpsdokumenter.

Best-of-Breed løsning

Å være en «Best of Breed»-løsning betyr at Eye-share er anerkjent for å være blant de ledende på markedet og tilbyr det beste innen sin kategori på egenskaper som brukervennlighet, funksjonalitet, ytelse og integrasjonsmuligheter. Vår programvare passer sømløst sammen med ulike regnskapssystemer og gir kundene mulighet til å velge den beste løsningen for deres behov. 

Future Proof

Eye-share har gjennom en global kundeportefølje posisjonert seg for fremtiden med robuste og skalerbare løsninger, som har blitt grundig testet og bevist på tvers av ulike bransjer og geografiske regioner, som er et bevis på vår tilpasningsevne og bærekraftighet. 

Del på: