fbpx

Fra koding til salg

Martin Ulland and Mats Danielsen sitting behind a table with a laptop.

Det er svært lærerikt å hospitere på tvers av team, sier Martin. Eye-share lanserte nylig et tilbud om intern hospitering på tvers av avdelinger for sine ansatte.

Tilbudet innebærer at man over en 3 måneders periode får jobbe i en annen avdeling eller et annet team, og lære noe helt nytt. Gjennom dette initiativet får ansatte mulighet til å hente innsikt i flere deler av virksomheten, og dermed bygge en bredere kompetanse, som kan være nyttig i enhver rolle.

Fra teknisk konsulent til Sales Manager

Det hele startet med at Martin Ulland, som er teknisk konsulent, fikk spørsmål fra salgssjefen i Eye-share om han ville hospitere i salgsteamet de neste 90 dagene. Siden Martin er en over snittet nysgjerrig og lærevillig kar, var svaret enkelt. Dermed satt han kodeverden på pause for å begynne fulltid med å sette seg inn i en selgers verden. (med produktpresentasjoner, kundesamtaler, tilbud og anbud).

Som teknisk konsulent har Martin jobbet med «byggetegningene» og arkitekturen bak løsningen vår. Han har vært involvert i hvordan programvaren eye-share teknisk sett er bygd opp og strukturert. Altså en rolle hvor man ser under panseret på løsningen, finner svakheter og forbedringsområder, bygger om og utvikler. Også kalt «videreutvikling» og «debugging» på fagspråket, forteller Martin.

Å forstå kundens behov

I den nye rollen som hospiterende «Sales Manager» fant Martin imidlertid raskt ut at han var ganske blank på filosofien bak produktet. Å kunne svare på hvordan ting er under panseret, hjelper ikke stort når spørsmålet er; hvorfor trenger kunden det vi tilbyr?

For Martin og hans tekniske team, som de siste årene har fokusert på programmering og å lære ny teknologi, er det ikke gitt at man kjenner kundene og forstår hvilke utfordringer de faktisk står ovenfor.

Å få mulighet til å hospitere i salgsteamet blir derfor en ny verden av kunnskap. Man skal lære om målgrupper, hvilke behov og utfordringer de har, hvordan prosessene deres virker – og ikke minst hvilken verdi eye-share løsningen gir dem.

Følg med på Martin’s reise!

I skrivende stund er Martin bare få uker inn i hospiteringen, og har allerede vært med på mange spennende aktiviteter. Nå gleder han seg veldig til en lærerik høst sammen med sin mentor Mats Danielsen.

Når hospiteringsperioden er over tar vi en ny prat med Martin for å høre hvordan det har gått og hva han har lært. Følg med!

Del på: